Tammikuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Tammikuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tammikuu 2022


Tervehdys jäsenille

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille AM:läisille! Toivottavasti tämä vuosi tuo tulessaan kaikkea hyvää niin pelaajille kuin hahmoille (...tai ainakin pelaajille). AM:issa lomaillaan vielä vuoden alku, mutta sunnuntaina 9.1.2022 kotonakin lomailleet oppilaat palaavat Tylypahkan pikajunalla takaisin kouluun, ja uusi lukuvuosi alkaa heti seuraavana maanantaina. Koulun pihamaata peittää yhä oikein tunnelmallinen lumivaippa, mutta koulun sisältä on loppiaisena kannettu vihdoin ulos joulukuuset ja kerätty joulukoristeet takaisin varastoon odottamaan seuraavaa vuotta.

Pahoittelen lisäksi jo valmiiksi kaikkia niitä kertoja, joina tämän kuun aikana tulen kirjoittamaan vuosiluvun väärin milloin mihinkin tiedotteeseen. Voitte melko turvallisesti odottaa, että mitään tapahtumia ei ole enää suunniteltu viime vuoden tammikuulle.


Joululoma
AM:issa vietetään parhaillaan vielä joululomaa, mutta kevätlukukausi alkaa maanantaina 10. tammikuuta 2022. Sen jälkeen jatkuvat taas oppitunnit ja muu tomintamme normaalisti. In-game kotonaan lomilla olleet oppilaat palaavat takaisin koululle Tylypahkan pikajunalla sunnuntaina 9.1.2022.

Kevään kurssit
Valitettavasti keväältä on vähäisen osallistumisen vuoksi peruttu taikuuden historian chatkurssi Taikahistorian lähteet II. Kotisivukurssit Fasismin aatehistoria taikamaailmassa ja Taikuus jästitaiteessa halki historian sen sijaan ovat edelleen avoinna ja niitä voi suorittaa. Kevätlukukaudelle saattaa ilmestyä vielä uusia kursseja, joista pyrimme tiedottamaan niin täällä foorumilla kuin koulun etusivullakin heti, kun tiedämme tarkemmin.

Tammikuun chatpeli-ilta
Tammikuun chatpeli-illassa AM:läiset pääsevät hieman reippailemaan mukavaan talvi-ilmaan, sillä prof. Kacey Everett on ystävällisesit järjestänyt oppilaille lipunryöstöpelin koulun pihamaille. Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin mukava ulkoleikit hangessa koko joululoman kaipaamiesi opiskelutovereiden kanssa? Ei tietysti mikään! Peli-iltaa pelataan koulun chatissa lauantaina 29. tammikuuta 2022 klo 19. Virallinen peli-iltatiedote löytyy foorumilta.

Kirjahaaste 2022
Uusi kirjahaastealue julkaistiin foorumille jo eilen ja virallisesti haaste alkoi heti vuoden vaihduttua. Ei siis muuta kuin luomaan uutta osallistujatopiikkia! Uusi kirjahaastealue löytyy täältä ja oman kirjatopiikkinsa voi luoda sen Osallistujat-alueelle. Kirjahaasteen foorumialueelta löytyvät tarkemmat tiedot ja ohjeet niin haasteesta yleisesti kuin siihen osallistumisesta. Ideana on siis haastaa itsensä lukemaan jokin tietty määrä kirjoja vuoden aikana. Kyseessä on nimenomaan haaste itsellesi eikä kilpailu, joten jokainen osallistuja saa valita itselleen sopivan kirjamäärän haasteeseen. Kaikki Tylypahka AM:in jäsenet voivat osallistua kirjahaasteeseen. Myös jo aiemmilta vuosilta tutut erikoiskirjahaasteet jatkuvat tänäkin vuonna. Niissä haastamme osallistujat lukemaan kirjan jostakin tietystä aihepiiristä tai joillain muilla reunaehdoilla. Erikoishaasteisiin osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista (kuten koko kirjahaaste muutenkin!), joten voit osallistua vaikka kaikkiin tai sitten et yhteenkään tai mitä tahansa siltä väliltä.

Tammikuun erikoiskirjahaaste
Vuoden ensimmäisen kirjahaasteen aika! Tällä kertaa tammikuun haasteena on lukea kirjasarjaan kuuluva kirja. Haasteeseen voit lukea niin seuraavan kirjan jostakin sarjasta, joka sinulla on kesken, kuin myös aloittaa jonkin ihan uuden sarjan. Emme toki myöskään estä hyppäämästä suoraan keskelle jotain sarjaa lukematta aiempia osia, jos niin tahdot tehdä. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Tammi-helmikuun roolipelihaaste (1/6)
Roolipelihaasteet jatkuvat myös tänä vuonna! Kuten ennenkin, niitä julkaistaan joka toisen kuukauden alussa, yhteensä kuusi kappaletta. Vuoden ensimmäinen roolipelihaaste siirtyy tekstistä enemmän kuvalliseen ilmaisuun, sillä haasteena on tuottaa kuva hahmostasi. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on helmikuun loppuun eli maanantaihin 28. helmikuuta 2022. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipeli- ja tupapisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Kirjahaasteen 2021 tulokset
Olemme julkaisseet joka vuoden kirjahaasteesta jälkikäteen jonkinlaisen koosteen siitä, mitä kirjoja on luettu ja miten paljon, ja tietysti tarjonneet mainetta ja kunniaa kaikille osallistujille. Kaikki vanhan kirjahaasteen topiikit lukotetaan 3. tammikuuta 2022, minkä jälkeen pääsemme laskemaan ja kirjoittamaan koostetta. Se ilmestyy toivottavasti vielä tämän kuun aikana vanhan kirjahaasteen alueelle.

Kesäleiri 2021
Kesäleirin pisteytys on… edelleen valmis. Ja päätöspostauskin saadaan julkaistua toivottavasti joskus. xD


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.01.2022 - Uudenvuodenpäivä
02.01.2022 - Uusikuu
06.01.2022 - Loppiainen
09.01.2022 - Joululoma päättyy
10.01.2022 - Kevätlukukausi 2022 alkaa
13.01.2022 - Lawanda Chinon (37 vuotta) syntymäpäivä
15.01.2022 - Tylyahopäivä
17.01.2022 - Täysikuu
21.01.2022 - José Da Silvan (17 vuotta) syntymäpäivä
29.01.2022 - Tammikuun chatpeli-ilta klo 19


Tammikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista