Info

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Info

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kuten tiedätte, esittelemme aina ajoittain kaikenlaisia uusia, hienoja ja vähemmän hienoja ideoita AM:iin. Usein tämä tapahtuu allekirjoittaneen lomien aikana eikä tämä joululoma ole mikään poikkeus. Tällä kertaa kehitimme kuukausitiedotteet. Tiedotteiden funktio nro. 1 on korvata olemassaolollaan uusien jäsenten hyväksymisviesteissä olevat lyhennelmät koulun tämänhetkisestä tilanteesta ja viimeaikaisista tapahtumista. Kuukausitiedotteiden olemassaolon myötä riittääkin pelkkä linkki tiedotteeseen!

Tiedotteissa on tarkoitus olla erityisesti uusille jäsenille suunnattu pieni tervehdysviesti, mutta sen lisäksi myös lista kuukauden aikana hyväksytyistä uusista jäsenistä, mahdollisista tulevista tapahtumista sekä kuukauden aikana tapahtuneista tapahtumista. Näistä viimeinen nojaa erittäin paljon teidän vastuullanne, hyvät jäsenet. Ja osin ehkä myös toiseksi viimeinen.

Olen tietoinen chat-historiikn olemassaolosta (ja se on muuten loistava idea, olimme miettineet Chinon kanssa jotain samansuuntaista jo pitkään) ja varmaan saatammekin osin käyttää sitäkin hyväksi kuukauden tapahtumia kirjatessamme. Jos jotain keskimääräistä merkittävämpää koululla tapahtuu, voi meidän työtämme helpottaa lähettämällä siitä suoraan ilmoituksen tämän vieraskirjan kautta. Millaiset tapahtumat sitten ovat tarpeeksi merkittäviä ilmoitettavaksi? AM:issa tuntuu tapahtuvan sen verran kaikkea eeppistä, että varmaan miltei kaikki, mutta teoriassa uutiskynnyksen voi ylittää melkein mikä tahansa suurempi kuin kahden oppilaan kesken käyty rauhallinen keskustelu. Bileet oleskeluhuoneessa? Lohikäärme lentää läpi tähtitornista? Opettaja tullaan pidättämään taikaministeriön toimesta? Joku onnistuu lukitsemaan itsensä luutakomeroon? Kyllä, kyllä, kyllä ja kyllä.

Mitä tietoja pelin ilmoittamiseen sitten tarvitaan?
  • Kuka? Keitä tapahtumissa oli osallisena (ja mahdollisesti viattomana sivullisena)?
  • Missä? Missä tämä kaikki tapahtui?
  • Koska? Mihin ajankohtaan peli sijoittuu? Tämä toivotaan mainittavan lähinnä, jotta peli voidaan sijoittaa aikajanalle oikein. Chat-peleissä ajankohta on yleensä sama kuin oikeakin pelipäivä (ellei toisin ole sovittu, esim. pelataan jo tammikuussa ystävänpäivään sijoittuvaa peliä jne.). Foorumipeleissä päivä voi olla esimerkiksi pelin aloituspäivä, ellei kyseessä taas ole selvästi johonkin muuhun päivään sijoittuva peli. Peli pyritään julkaisemaan aina oikean kuukauden tiedotteessa. Jos siis esim. tammikuussa pelataan ystävänpäivään sijoittuva peli, joka lähetetään vieraskirjaan tammikuussa, tulee se helmikuun tiedotteeseen, koska ystävänpäivä on helmikuussa.
  • Mitä? Mitä pelissä sitten tapahtui? Selostus voi olla pelkkä yksi lause tai sitten enemmän, ihan minkä itse tunnet riittäväksi. Tarkoitus kuitenkaan ei ole toistaa pelin tapahtumia sanasta sanaan vaan enemmänkin yleismalkaisemmin todeta, mitä on tapahtunut.
  • Lähde? Onko peli tapahtunut chatissa, foorumilla vai jossain muualla? Jos kyseessä on foorumipeli, voi tarjota myös linkin peliin (jos ei, etsimme sen todennäköisesti itse). Jos chat-pelistä on joku tarkempi selostus jossain (esim. chat-historiikissa), voi tarjota linkin sinnekin.

Ja nyt kun kirjoitan tätä ja lueskelen tuota chat-historiikki -topiikkia, huomaan, miten samanlaisia nämä ideat ovat, mutta... älkää syökö minua silti. Tähän on kuitenkin tarkoitus tulla myös foorumipelijuttuja! Ja tarkoitus olisi, että kaikki olisi helppo löytää oikean kuukauden kohdalta. Kokeillaanko edes? :D
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista