Syyskuu 2021

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Syyskuu 2021

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Syyskuu 2021


Tervehdys jäsenille

Niin se kesä vierähti äkkiä ohitse (tai ehkä joidenkin mielestä liian hitaasti). Syyskuun alussa niin oppilaat kuin koulun henkilökuntakin palaavat takaisin opinahjoonsa/työpaikalleen uuden lukuvuoden merkeissä. Viime lukuvuonna valmistuneet oppilaat eivät enää palaa, ja henkilökunnassakin on tapahtunut joitakin muutoksia, mutta tilalle on tullut varmasti paljon uusia kasvoja. Mitä tämä lukuvuosi mahtaakan tuoda tullessaan? Pitääkö Puuskupuh kiinni huispausmestaruudestaan vielä vuonna 2022? Onko Travis Stansonista Jayden Lewisin manttelinperijäksi? Jatkaako joku yhä Korpparikaaoksen kirjoittamista? Nähdäänkö prof. Scheiderin tekevän töitä ja vieläkö prof. McGregorin maksa kestää kaiken sen tuliviskin? Nämä ja monta muuta asiaa selviävät pian (tai ainakin ennen pitkää lukuvuoden aikana)!


Lukuvuodelle 2021-2022 ilmoittautuminen
Virallisesti alkavalle lukuvuodelle ilmoittautuminen päättyi eilen ja alammekin pian karsimaan jäsenlistalta ilmoittautumatta jättäneitä hahmoja/pelaajia. Jos havahdut ilmoittautumiseen vasta nyt (ja tahdot vielä jatkaa AM:issa) ja ilmoittautumistopiikkia ei ole vielä lukittu, postaa ilmoittautumisesi sinne pikaisesti. Jos topiikki on jo lukittu, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com tai yksityisviestin foorumilla Jesse Cainelle. Muistathan mainita viestissäsi kaikki ne hahmot, joiden tahdot jatkavan AM:issa! Opettajia tahdomme myös muistuttaa siitä, että ilmoittautumisen lisäksi jokaisen opettajan pitäisi postata vähintään yksi kurssi-ilmoitus opetussuunnitelmineen opettajainhuoneeseen viimeistään sunnuntaina 31. lokakuuta 2021 tai vaihtoehtoisesti otettava yhteyttä Jesse Caineen ja sovittava jostakin toisesta aikataulusta. Lisätietoa löytyy foorumin Opettajainhuone-alueelta!

Muuhun taikamaailmaan ilmoittautuminen
Jos hahmosi valmistui AM:ista, voit halutessasi ilmoittaa hänet Muuhun taikamaailmaan pelattavaksi. Ilmoittautumisen jälkeen saat kirjoitusoikeudet alueelle, jossa voi pelata halutessaan hahmon koulunjälkeiseen elämään sijoittuvia tapahtumia. Jos sinulla on jo kirjoitusoikeudet alueelle, voit tehdä hahmosi lukuvuosi-ilmoittautumisen Muun taikamaailman ilmoittautumistopiikkiin.

Uusi lukuvuosi 2021-2022
Kesäloma AM:issa päättyy virallisesti tämän viikon lopussa ja uusi lukuvuosi alkaa maanantaina 6. syyskuuta 2021. Lukuvuoden alun myötä opettajat voivat pitää jälleen oppitunteja ja kaikki muukin lukuvuodenaikainen toiminta, kuten esim. huispaus, laitetaan taas pikkuhiljaa käyntiin syksyn kuluessa. Uusia kursseja lisätään lukujärjestykseen ja kurssilistalle sitä mukaa, kun opettajat niitä ilmoittavat ja ylläpito saa ne hyväksyttyä. Pyrimme ilmoittamaan kaikista uusista lisäyksistä myös etusivulla.

Alkajaisjuhla 2021 (12.09.2021 klo 19)
Alkajaisjuhla on in-game sunnuntaina 5. syyskuuta 2021 eli lukuvuoden alkamista edeltävänä päivänä. Off-game pelaamme alkajaisjuhlaa chatissa sunnuntaina 12. syyskuuta 2021 klo 19 alkaen. Alkajaisjuhlassa on luvassa ensimmäisen vuoden oppilaiden lajitteluseremonia sekä tietysti paljon hyvää ruokaa ja seurustelua. Jos tahtoisit hahmosi pitävän jonkinlaisen puheen tai muun ohjelmanumeron alkajaisjuhlassa, otathan mahdollisimman pian yhteyttä Sebastian Madisoniin!

Syyskuun chatroolipeli-ilta
Tylypahka AM:issa on odotettu koko pitkä kesä työvoiman oppilaiden palaamista takaisin kouluun ja nyt nämä pääsevätkin heti tositoimiin. Kesän aikana koulua on nimittäin alkanut vaivata hivenen kiusallinen hiiriongelma. Ehkä joidenkin lemmikkihiiret unohtuivat kouluun kesäksi ja saivat odottamatonta perheenlisäystä, kuka tietää. Nyt niitä on kuitenkin paljon ja niistä tahdotaan eroon. Niinpä oppilaat pääsevät syyskuun chatpeli-illassa häätämään koululta hiiriä! Peli pelataan AM:in chatissa keskiviikkona 22. syyskuuta 2021 klo 19 alkaen. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Syyskuun erikoiskirjahaaste
Kirjavuosi on tulossa pian loppuunsa ja vuoden aikana on julkaistu varmasti paljon mielenkiintoista, uutta kirjallisuutta. Niinpä nyt on aika tutustua johonkin niistä, jos et ole sitä vielä tehnyt! Syyskuun kirjahaasteena onkin siis lukea kirja, joka on julkaistu vuonna 2021. Kirjan genrellä ei ole väliä, mutta sen pitäisi olla julkaistu ensimmäisen kerran tänä vuonna eikä olla esimerkiksi uusintapainos jostakin aiemmin julkaistusta kirjasta. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2021 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Syys-lokakuun roolipelihaaste (5/6)
Syys-lokakuun roolipelihaasteen aiheena on ristiriidassa ja tarkoituksena on kirjoittaa kohtaus, jossa hahmosi ajatukset, teot ja sanat ovat ristiriidassa keskenään. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on lokakuun loppuun eli sunnuntaihin 31. lokakuuta 2021. Kaikki haasteesta palkittavat pisteet menevät lukuvuoden 2021-2022 tupapistesaldoon (eli siis myös ennen lukuvuoden virallista alkua 6.9.2021 postatuista osallistumisista pisteet menevät jo lukuvuoden saldoon eivätkä kesäleirille). Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Foorumin uudet topiikit ja foorumin siivous
Kaikki uudelle lukuvuodelle sijoittuvat roolipelit ilmoitetaan uuteen chatpelitopiikkiin tai foorumipelitopiikkiin sekä aikajanalle. Mahdolliset vielä pelattavat, kesäleirille sijoittuvat pelit ilmoitetaan kesäleirin omiin topiikkeihin. Foorumilta löytyvät nyt myös uusi läksykirja ja tuntikirja. Olemme uusineet myös pelaajaesittelytopiikin, joten sinne voi halutessaan käydä jättämässä päivitetyn esittelynsä. Foorumia tullaan myös tässä syyskuun aikana siivoamaan eli vanhoja topiikkeja lukotetaan ja siirretään arkistoon, jotta ajankohtaiset topiikit löytää foorumilta helpommin.

Uudet päähahmot
Jos päähahmosi valmistui tai jollakin muulla tavalla poistui AM:ista ja tahdot vielä jatkaa AM:issa pelaamista, ilmoitathan uuden päähahmosi Jesse Cainelle yksityisviestillä tai sähköpostilla osoitteeseen amtylypahka@gmail.com (jos et ole sitä vielä(kään) tehnyt). Jos et ilmoita syyslukukauden alkuun mennessä uutta päähahmoasi, ylläpito valitsee sen automaattisesti jäljellä olevista hahmoistasi (jos sinulla sellaisia on). Saat uuden päähahmosi tupapistetunnukset sähköpostitse syyskuun alkupuolella.

Huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen
Huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa joukkueissa viime lukuvuonna olleille hahmoille maanantaina 6. syyskuuta 2021 ja päättyy sunnuntaina 19. syyskuuta 2021. Viime lukuvuoden huispaajilla on siis mahdollisuus lunastaa vanha paikkansa myös tälle lukuvuodelle. Uudet huispaajat voivat ilmoittautua joukkueisiin maanantaina 20. syyskuuta 2021 klo 18 alkaen. Jäljellä olevat joukkuepaikat jaetaan uusille ilmoittautuneille maanantaina 4. lokakuuta 2021. Ilmoittautuminen tapahtuu sekä uusille että vanhoille pelaajille huispausilmoittautumistopiikissa (linkki julkaistaan myöhemmin). Huispauskapteenien haku alkaa tämän jälkeen ja sen ohjeet julkaistaan viimeistään tiistaina 5. lokakuuta 2021. Kapteenit valitaan maanantaina 18. lokakuuta 2021. Lukuvuoden 2021-2022 huispausaikataulu löytyy ilmoitustaululta, ja ensimmäinen ottelu pelataan perinteiseen tapaan marraskuussa. Lisäohjeita huispausjoukkueisiin ilmoittautumisesta löytyy huispaushakuinfosta.

Kesäleiri 2021
Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin syksyn ja uuden lukuvuoden myötä päättyy myös AM:in risteily. Mahdolliset leirille sijoittuvat roolipelit saa pelata rauhassa loppuun vielä lukuvuoden alettuakin, mutta deadline kaikille leiritehtäville ja kesäleiripisteille on sunnuntaina 5. syyskuuta 2021. Leirille ei myöskään oteta enää uusia hahmoja mukaan. Leirin virallisen päättymisen jälkeen alamme tehdä töitä kesäleirin pisteiden laskemisen parissa ja palkintojenjako julkistetaan mahdollisimman pian, luultavasti parin viikon kuluessa.


Uudet oppilaat

Grace West (Luihuinen, 1. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

02.09.2021 - Nathan Everettin (3 vuotta) syntymäpäivä
05.09.2021 - Oppilaat palaavat takaisin koululle. Alkajaisjuhla (in-game).
06.09.2021 - Lukuvuosi 2021-2022 alkaa ja vanhojen pelaajien huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa
07.09.2021 - Uusikuu
12.09.2021 - Alkajaisjuhla 2021 chatissa klo 19 alkaen
20.09.2021 - Uusien huispaajien huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa klo 18
21.09.2021 - Täysikuu
22.09.2021 - Syyskuun chatpeli-ilta



Syyskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista