Kesäkuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäkuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kesäkuu 2020


Tervehdys jäsenille

Se on kesä nyt! Tylypahka AM:in oppilaat joutuvat kärvistelemään koulunpenkillä vielä kesäkuun ensimmäisen viikon, mutta sen jälkeen koettaa päättäjäisjuhla ja vapaus! Mikä tupa voittaa tupamestaruuden? Kuka oli lukuvuoden tupapisteharava? Se kaikki selviää lukuvuoden päätösjuhlassa! Sen jälkeen oppilaat kirmaavatkin Tylypahkan pikajunan saattelemana kesälaitumille kolmeksi pitkäksi kuukaudeksi. Paitsi ne, jotka pääsevät jälleen nauttimaan heinäkuun lopulla AM:in uskomattoman pätevien ja ihanien opettajien seurasta kesäleirin merkeissä!


Kesäkuun chatroolipeli-ilta
Kesäkuun chatpeli-ilta liittyy tämän vuoden kesäleiriin ja sen päivämäärä tulee äänestykseen lähipäivinä!

Kesäkuun erikoiskirjahaaste
Tänä kesänä ei välttämättä paljoa matkustella ulkomailla fyysisesit, mutta onneksi kirjojen avulla voi ajatuksen tasolla matkustaa miltei mihin tahansa! Niinpä tämän kuun haasteena on lukea kirja, joka sijoittuu Afrikkaan. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Toinen lukupiirihaaste
Vuoden toisessa lukupiirissä aiheena on romanttinen kirjallisuus ja kirjaksi valittiin Tuija Lehtisen Roskisprinssi. Tarkoituksena oli alunperin lukea kirja toukokuun aikana ja keskustella siitä kesäkuun aikana, mutta keskusteluun voi hypätä mukaan toki vähän myöhemminkin, jos ei ole vielä esim. kirjastojen kiinniolon vuoksi saanut kirjaa käsiinsä. Tänään kuitenkin ovat ilmeisesti kirjastot monella paikkakunnalla auenneet, joten huurraa siitä! Lisätietoa löytyy lukupiirihaastetopiikista.

Kesäloma
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa tämän viikon loputtua eli maanantana 8. kesäkuuta 2020 ja päättyy sunnuntana 6. syyskuuta 2020. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat tietysti normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata menneelle lukuvuodelle tai vaikka kesälomalle sijoittuvia pelejä. Lisäksi kesäloman aikana AM järjestää jo perinteeksi käyneen kesäleirin, jolle sijoittuvia tapahtumia voi pelata kesän aikana.

Kesäleiri 2020
Kuten olette saattaneet aavistella, kesäleiri on vähän aikataulustaan jäljessä, mutta edelleen tulossa! Suurin osa materiaaleista on kasassa, joten pyrimme saamaan leirin infon ja ilmoittautumisen auki mahdollisimman pian. Tämän vuoden kesäleirin teemana on vaellus Skotlannissa Loch Nessin ympäristössä. Leirille voivat osallistua kaikki Tylypahka AM:in tämänhetkiset oppilaat sekä tulevat ekaluokkalaiset, ja henkilökunnan jäsenet ovat tietysti tervetulleita mukaan leirille valvojiksi.

Lukuvuoden päättäjäiset ja palkinnot
Tulemme miettimään lukuvuoden päättämistä ja palkintoja, kunhan kesäleiri on ensin saatu alkuun.

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Roolipelipisteiden osalta tämän vuoden deadline on sunnuntai 7. kesäkuuta 2020. Tämä tarkoittaa, että viimeistään kyseisenä päivänä ilmoitetut chatpelit tai postatut foorumipeliviestit (tai muulla tavoin ansaitut roolipelipisteet) lasketaan lukuvuoden 2019-2020 pistesaldoon. Kaikki sen jälkeen ansaitut roolipelipisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Opettajat saavat vielä myöhemmin ohjeet kurssien tupapisteiden antamisesta ja ne tullaan luonnollisesti laskemaan lukuvuoden 2019-2020 saldoon, vaikka ne annettaisiinkin myöhemmin kuin 7.6.2020.

Valmistuminen ja luokalleen jääminen
Perinteisesti seuraavalle luokalle (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistua) voivat siirtyä ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden kuluessa suorittaneet vähintään yhden kurssin hyväksytyllä arvosanalla TAI osoittaneet roolipeliaktiivisuutta ansaitsemalla vähintään yhden roolipelipisteen. Ottaen huomioon tämän lukuvuoden varsin leväperäisen kirjanpidon ja vähäisen ohjelman AM:issa (jotka molemmat ovat ylläpidon syytä ja pahoittelemme niitä!) tulemme luultavasti joustamaan näissä. Emme ole vielä ehtineet miettiä miten asia hoidetaan tänä vuonna, mutta voitte kaikki olla huoletta, sillä olemme aina ennenkin jättäneet lopulta viimeisen sanan pelaajalle. Jos pelaaja on tarpeeksi aktiivinen ottaakseen yhteyttä kertoakseen, että ei haluaisi hahmonsa jäävän luokalleen, niin hahmo kyllä varmasti siirretään seuraavalle luokalle (tai vastaavasti, jos pelaaja haluaa hahmonsa jävään luokalleen, niin sekin kyllä varmasti onnistuu). :) Älkää siis olko turhan huolisanne näistä älkääkä mielellään myöskään ihan vielä ottako yhteyttä näihin asioihin liittyen. Julkaisemme kevään lopussa tai kesän alussa tarkemmat ohjeet sen jälkeen, kun olemme päättäneet, miten asia tänä lukuvuonan hoidetaan.

Rästissä olevat ylläpitotyöt
Töitä on tosiaan edelleen rästissä, koska olen käyttänyt viimeisen kuukauden aika pitkälti graduni parissa, mutta nyt minulla on hyviä uutisia: olen palauttanut sen eilen! Valmistaudun luultavasti vielä seuraavat pari viikkoa väitöstilaisuuttani ja loppukoettani varten, mutta sen jälkeen aikaa pitäisi taas löytyä AM:illekin! <3 (Ja mitäpä muuta tekisinkään, kun korona estää tekemästä mitään muuta. xD) Alamme sitten Sebastianin kanssa selvitellä tätä AM:in pitkää työlistaa. :D


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita.


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.06.2020 - Alexander Barnettin (16 vuotta) syntymäpäivä
05.06.2020 - Täysikuu
07.06.2020 - Lukuvuosi 2019-2020 päättyy
08.06.2020 - Kesäloma alkaa
15.06.2020 - Kesäleiri alkaa (off-game) (toivottavasti!)
16.06.2020 - Sebastian Madisonin (22 vuotta) syntymäpäivä
19.06.2020 - Juhannusaatto
20.06.2020 - Juhannuspäivä
21.06.2020 - Uusikuu


Kesäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista