Joulukuu 2019

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Joulukuu 2019

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Joulukuu 2019


Tervehdys jäsenille

Ja niin sitä ollaan vuoden viimeisessä kuukaudessa ja vuosikymmenen lopussa! D: Joulukuussa Tylypahka AM:issa vietetään monien kovasti odottamia joulutanssiaisa sekä monille vähemmän odotettuja loppukokeita ennen joululomaa. Joululoman alkaessa Tylypahkan pikajuna kuljettaa koteihinsa palaava oppilaat joululomille perheidensä pariin, mutta myös koululle jääville järjestetään tietysti loman ajaksi jouluista ohjelmaa, kuten esimerkiksi jouluruokailu.


Joulukuun chatroolipeli-ilta
Joulukuun peli-iltana pelataan perinteiseen tapaan joulutanssiaiset. Peli pelataan maanantaina 9. joulukuuta 2019 klo 19 alkaen ja lisätietoa tanssiaisista löytyy sekä virallisesta peli-iltatiedotteesta että hieman tarkemmin myös varsinaisesti tanssiaistiedotteesta. Tanssiaisten topiikissa voi myös kuvailla halutessaan esimerkiksi hahmonsa tanssiaisasustusta! Peli-ilta pelataan koulun chatissa.

Joululoma
Tylypahka AM:issa vietetään joululomaa 16.12.2019 - 12.01.2020 ja tänä aikana oppitunteja ei järjestetä. Loman aikanakin foorumi ja chat ovat kuitenkin normaalisti auki ja niissä saa pelata tavalliseen tapaan. Koko vuoden kurssit jatkuvat taas tammikuussa loman päätyttyä ja keväälle on luvassa myös joitakin uusia kursseja.

Salapukki 2019
Marraskuun lopulla sai osallistua AM:in perinteiseen, virtuaaliseen salapukkeiluun eli salaisten joululahjojen antamiseen. Jos olet ilmoittautunut lahjanvaihtoon, olet toivottavasti saanut jo marraskuun lopulla lahjojesi saajien nimet, mutta jos et, otathan mahdollisimman pian yhteyttä lahjanvaihdon järjestäjään Aurelia Jacksoniin! Valmiit lahjat tulee lähettää yksityisviestillä Aurelialle lahjanvaihtotopiikin ohjeiden mukaisesti viimeistään maanantaina 9. joulukuuta 2019, joten huolehdithan omat lahjasi ajoissa Aurelialle, jottei kukaan jää ilman lahjoja! Muistakaa myös olla hiiskumatta kenellekään siitä, keille olette lahjoja antamassa, sillä niiden on tarkotus olla salaisuuksia! Annetut lahjat julkaistaan ennen joulua.

Joulukuun ylläpitokokous
Emme järjestä joulukuussa enää isompaa ylläpitokokousta vaan kokoustamme seuraavan kerran vasta tammikuussa. Saatamme kuitenkin vielä ennen vuodenvaihdetta ottaa yhteyttä joihinkin ylläpitoasioiden tiimoilta, jos ne on oleellista hoitaa valmiiksi ennen vuodenvaihdetta. Jos puolestaan itselläsi on jotain kysyttävää tai muuta asiaa ylläpitoasioihin liittyen, Jesse Caineen voi ottaa yhteyttä yksityisviestitse foorumilla tai chatissa. Kiitokset kaikille syksyn 2019 kokouksiin osallistuneille!

Joulukalenteri 2019
Tässä loppuvuodesta koottiin hahmojoulukalenteria ja nyt vihdoin on aika päästä näkemään lopputulos! Joulukalenterista aukeaa uusi luukku joulukuun jokaisena aamuna klo 6:00 aina jouluattoon saakka. Muistakaa käydä lukemassa ja luukkuihin saa toki jättää erittäin mielellään myös kommentteja! (Kommenttisi julkaistumisessa saattaa kestää jonkin aikaa, sillä blogin roskapostifiltteri tuntuu nappaavan valitettavan paljon myös ihan oikeita viestejä ja joudumme ne käsin erottelemaan sieltä. Mutta pyrimme julkaisemaan kaikki oikeat kommentit mahdollisimman pian!) Ja jos havahdut tässä kohtaa siihen, että olivat luvannut tehdä joulukalenteriin jotain etkä ole sitä vielä lähettänyt, otathan mahdollisimman pian yhteyttä Sebastian Madisoniin! Meidän olisi hyvä tietää, mitkä luukut ovat vielä tulossa ja minkä tilalle puolestaan pitäisi keksiä jotain muuta.

Aikajana 2019-2020
Monet varmasti tutustuivat jo viime kesänä kesäleirin aikajanaan, mutta nyt sellainen on tehty myös tälle lukuvuodelle! Aikajanalle saa merkata sekä pelattuja chat- että foorumipelejä ja tarkoituksena on se, että janalta on helppo tarkistaa, milloin vaikkapa joku asia in-game tapahtui, kun nämä tuppaavat usein unohtumaan nopeasti, kun pelataan lomittain tulevaisuuteen ja menneisyyteen sijoittuvia pelejä. Toisin kuin chatpeli-ilmoitukset, aikajanalle jokaisesta pelistä tehdään vain yksi ilmoitus per peli ja ilmoitukseen merkitään kaikki pelissä mukana olleet hahmot. Kaikki peliin osallistuneet hahmot saavat 2 roolipeli-/tupapistettä, jos merkintä tehdään aikajanalle 2 viikon sisällä pelin pelaamisesta. Koska ilmoituksia tehdään vain yksi, jolla kaikki osallistuneet hahmot saavat pisteet, on tietysti suotavaa, että ilmoitusvelvollisuutta vähän kierrätetään niin, ettei aina sama pelaaja joudu tekemään merkintää. :) Ennen merkintöjen tekemistä kannattaa lukea tarkemmat ohjeet aikajanatopiikista. Aikajanalle saa ilmoittaa myös tässä syyslukukauden aikana pelattuja pelejä (jos jaksaa ja haluaa) ja niistä kaikista palkitaan tammikuun loppuun saakka pisteet. Tänään ja tästä eteenpäin pelatut pelit tulee kuitenkin merkitä aikajanalle 2 viikon sisällä pisteitä varten.

Joulukuun erikoiskirjahaaste
Kirjahaasteessa vedellään jo viimeisiä, mutta vuoteen mahtuu vielä yksi erikoishaaste! Joulukuun erikoishaasteena on lukea jokin lapsuuden suosikkikirjasi. Se voi olla siis melko lailla mitä tahansa Puppe-kirjoista vaikkapa Harry Potteriin. Tarkoituksena kuitenkin olisi lukea siis uudelleen joku kirja, jota muistat lapsena lukeneesi ja pitäneesi siitä. Monista kirjoista voi löytyä ihan uusia puolia, kun ne lukee uudestaan hieman vanhempana Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2019 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien.

Kirjahaasteen 2019 päättyminen
Vuoden 2019 päättyessä päättyy myös kirjahaaste 2019. Tämä tarkoittaa sitä, että vuodenvaihteessa (tai mahdollisimman pian sen jälkeen) kaikki kirjatopiikit lukitetaan tilastointia ja laskentaa varten eikä uusia kirjoja voi siis lisätä listaansa enää vuodenvaihteen jälkeen. Muistathan siis lisätä kaikki vuoden 2019 aikana lukemasi kirjat ennen vuoden päättymistä (jos tahdot ne mukaan tilastointiin)! Jos topiikkiinsa tahtoo tilastoinnin jälkeen vielä syystä tai toisesta tehdä muutoksia, topiikkiaan voi pyytää minulta avattavaksi. Mutta älkää hätääntykö! Kirjahaaste ei pääty tähän vaan vuonan 2020 on luvassa uusi haaste! Vuoden 2020 kirjahaaste alkaa heti edellisen perään eli 1. tammikuuta 2020 ja siihen haasteeseen saa lukea myös sellaiset kirjat, jotka aloitit vuoden 2019 puolella, mutta et saanut niitä ennen vuoden päättymistä luettua loppuun saakka. Ensi vuoden kirjahaasteessa luvassa on taas perinteiset 12 erikoiskirjahaastettä sekä myös pieni, uusi twisti, josta kuulette lisää myöhemmin!

Marras-joulukuun roolipelihaaste
Marraskuussa alkanut roolipelihaaste jatkuu vielä vuoden loppuun! Vuoden viimeisen roolipelihaasteen aihe on siis isä. Jos hahmon biologinen isä ei ole kuvioissa tai hänestä kirjoittaminen ei muuten innosta, ei hätää, sillä haasteessa voi keskittyä myös muunlaiseen isähahmoon, isyyteen tai isämäisyyteen. Isästä on kuitenkin tarkoitus kirjoittaa niin, että oma roolipelihahmosi on keskiössä, joten muista pitää hänetkin mukana tarinassasi! Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on vuoden loppuun eli tiistaihin 31. joulukuuta 2019. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Epäviralliset tupalehdet
Vuosien saatossa AM:in pelaajat ovat perustaneet epävirallisia tupalehtiä, joiden olemassaolosta kaikki eivät ilmeisesti ole tietoisia, joten tässä ne tulevat! Lehdet ovat siis (oletettavasti) AM:in pelaajien ylläpitämiä eikä Tylypahka AM:in ylläpidolla ole niihin osaa eikä arpaa. Näin ollen lehtien sisältö ei siis edusta mitenkään Tylypahka AM:in tai sen ylläpitäjien virallisia kantoja emmekä myöskään ehdi valvomaan lehtien sisältöä, joten jokainen lukee niitä omalla vastuullaan. Lehdet ovat enimmäkseen hauskaksi tarkoitettuja in-game juorulehtiä. Jos kuitenkin huomaat lehdissä jotakin mielestäsi oikeasti loukkaavaa tai sopimatonta sisältöä, otathan yhteyttä AM:in ylläpitoon! Jos puolestaan tahdot kirjoittaa johonkin lehdistä, kannattaa tutkia, olisiko lehden sivuilla jotakin yhteystietoja sellaista varten, sillä valitettavasti me emme ylläpidon puolesta pysty auttamaan siinä asiassa sen enempää, koska emme ole mitenkään vastuussa lehdistä. Mutta tämän disclaimerin jälkeen luvassa niitä linkkejä, joita oikeasti tulitte hakemaan:
Korpparikaaos
Luihulehti
Puuskupuhallus
Rohkureportaasi
Nämä linkit löytyvät myös AM:in kirjastosta.

Lukuvuoden 2018-2019 päätös ja palkinnot
Uusi lukuvuosi on lähtenyt jo hyvin käyntiin, mutta edellisen lukuvuoden päättäminen on edelleen hieman kesken. Olemme edistyneet asiassa siinä mielessä, että puuttuvia pisteitä on vielä vähemmän, mutta muutamia kuitenkin. Asia hoidetaan kuitenkin tässä vielä jossain kohtaa, minkä jälkeen kaikki saavat myös todistuksensa ja pidämme jonkinlaisen päättäjäisjuhlan. :)

Kesäleiri 2019
Kesäleirikin päätellään tästä jossain kohtaa palkinnonjakoineen, mutta pyrimme hoitamaan ensin lukuvuoden 2018-2019 pisteytyksen ja palkinnot kuntoon.

Lukuvuoden 2018-2019 vuosikirja
Lukuvuoden 2018-2019 vuosikirjapalkintojen äänestys päättyi jo, mutta hahmoesittelyjä voi vuosikirjaa varten lähettää vielä niin kauan, kun vuosikirjaa ei olla koottu (eli näillä näkymin miltei marraskuun loppuun). Kaikista lukuvuonna jäseninä olleista hahmoista listataan vuosikirjan nimi, tupa ja luokka-aste, mutta jos tahtoo pidemmän, sanallisen esittelyn ja/tai hahmon muita erityisasemia tai hauskoja taikka muuten kuvaavia lausahduksia ja hetkiä lukuvuoden varrelta, tulee sellainen lähettää meille erikseen täältä löytyvin ohjein.

Rästissä olevat ylläpitotyöt
Kirjahaasteen 2018 tulokset, vuosikirjat 2016-2018... ja muutama muukin juttu. Tiedämme, että ne ovat myöhässä ja muistamme ne edelleen, mutta ajanpuutteessa meidän on täytynyt keskittyä ensisijaisesti nykyhetkeen ja juoksevien asioiden hoitamiseen. Aikomuksenamme on kyllä kuitenkin edelleen jossain välissä kiriä pitkältä tehtävälistaltamme myös näitä rästihommia kiinni (ja olemme joskus ennenkin onnistuneet siinä, joten ei nyt heitetä vielä pyyhettä kehään!).


Uudet oppilaat

April Black (Luihuinen, 2. luokka)
Sophie Walker (Rohkelikko, 3. luokka)
Zachariah O'Gara (Rohkelikko, 6. luokka)
José Da Silva (Korpinkynsi, 3. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä :(


Tapahtumat

06.12.2019 - Suomen itsenäisyyspäivä (mahdollisesti linnan juhlien katsomo chatissa)
09.12.2019 - Joulukuun chatpeli-ilta chatissa klo 19 alkaen (joulutanssiaiset) ja salaisen joululahjanvaihdon deadline
12.12.2019 - Täysikuu
14.12.2019 - Char Cadwallerin syntymäpäivä (16 vuotta)
13.12.2019 - Joulutanssiaiset (in-game)
15.12.2019 - Tylypahkan pikajuna lähtee Tylypahkalta klo 12
16.12.2019 - Joululoma alkaa
24.12.2019 - Jouluaatto
25.12.2019 - Joulupäivä ja Lazlo Silversteinin (16 vuotta) syntymäpäivä
26.12.2019 - Tapaninpäivä ja uusikuu ja Eliah Morganin (15 vuotta) syntymäpäivä
28.12.2019 - Elliot Masonin syntymäpäivä (16 vuotta)
31.12.2019 - Uudenvuodenaatto


Joulukuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista