Jatkoluokkainfo (luokat A1-A3)

Kuva

Valvojat: Atlas Ironwood, Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Jatkoluokkainfo (luokat A1-A3)

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Jatkoluokat (A1-A3) Tylypahka AM:issa

Jatkoluokat (A1-A3) on kolmivuotinen jatko-opiskeluohjelma Tylypahka AM:ista valmistuville. Jatko-opiskelussa oppilaat voivat valita jonkin Tylypahkan oppiaineen, josta ovat erityisesti kiinnostuneita ja jäävät 7. luokalta valmistumisensa jälkeen opiskelemaan sitä kyseisen aineen professorin alaisuudessa vielä kolmeksi vuodeksi. He voivat käydä jatko-opiskelun aikana myös muiden oppiaineiden kursseilla halunsa mukaan, mutta pääasiallisesti opiskelu keskittyy valittuun pääaineeseen.

In-game
  • Oikeus jatko-opiskeluun tulee aina saada halutun pääaineen professorilta, joten aiempi koulumenestys kyseisessä oppiaineessa sekä välit sen professorin kanssa saattavat vaikuttaa siihen, saako hahmosi jatko-opiskelupaikkaa vai ei.
  • Jatko-opiskelijoita on jokaisella professorilla yleensä korkeintaan muutama kerrallaan, joten opetus on enimmäkseen yksityisopetusta ja painottuu pitkälti itseopiskeluun sekä käytännön tekemiseen ja tutkimukseen. Normaaleja oppitunteja on vähän ja niiden sijaan opiskelijat enimmäkseen lukevat kirjoja ja tekevät käytännön töitä professorin alaisuudessa tietynlaisina "oppipoikina".
  • Kaikki jatko-opiskelijat suorittavat yhteisesti joitakin yleisiä kursseja, jotka liittyvät esimerkiksi kirjoittamiseen, tiedonhakuun, tilastotieteeseen ja muihin vastaaviin jatko-opinnoissa tarpeellisiin taitoihin.
  • Jatko-opiskelu AM:issa ei vastaa korkeakoulutusta (esim. Lontoon Taikayliopisto), mutta suoritetusta jatko-opiskelusta on yleensä hyötyä haettaessa työpaikkaa tai opiskelupaikkaa korkeakoulussa. Jatko-opiskelusta kuitenkaan siis ei valmistu suoraan mihinkään ammattiin.
  • Jatko-opiskeluiden viimeisenä eli kolmantena vuonna useimmat opiskelijat suorittavat jonkin suuremman, itsenäisen tutkimustyön ennen valmistumistaan. Loppuun asti suoritetuista jatko-opinnoista saa todistuksen, mutta kyseessä ei ole mikään virallinen tutkinto.
  • Jatko-opiskelut voi lopettaa kesken kaiken ja monet ovatkin tehneet näin saadessaan esimerkiksi työpaikan tai korkeakoulupaikan.
  • Jatko-opiskelijoita on koululla tavallisesti sen verran vähän, että he jakavat tuvassaan makuusalin kaikkien tuvan jatko-opiskelijoiden kesken luokasta (A1-A3) riippumatta. Tytöt ja pojat ovat kuitenkin eri makuusaleissa.
Off-game
  • Jatko-opiskeleva hahmo voi olla päähahmo ja jatko-opiskelevalla hahmolla voi tienata tupapisteitä.
  • Jatko-opiskelevat hahmot voivat osallistua kaikille Tylypahka AM:in kursseille ellei heitä ole erikseen suljettu kurssin kohderyhmän ulkopuolelle (esim. kurssi on tarkoitettu 1.-4. vuoden oppilaille).
  • Jatko-opiskelevat hahmot eivät voi kuulua tupansa huispausjoukkueeseen eivätkä pelata koulun virallisissa huispausotteluissa. He voivat kuitenkin esim. auttaa valmentamaan tupansa huispausjoukkuetta.
  • Jatko-opiskelevat hahmot eivät voi osallistua koulun oppilaskunnan toimintaan (virallisina jäseninä).
  • Jatko-opiskeluoikeutta ei tarvitse off-game hakea erikseen oppiaineen professorilta vaan oletamme, että kaikki professorit ottavat vastaan kaikki jatko-opiskelupaikkaa hakevat. Jos hahmosi aiempi koulumenestys aineessa tai välit professoriin ovat erittäin huonot, voit ehkä roolipelillistä syistä harkita mieluummin jotakin toista oppiainetta, mutta emme siis ilmoittautumisvaiheessa lähde tarkistamaan kenenkään mahdollisia arvosanoja tai välejä oppiaineen opettajaan.
  • Koska jatko-opinnot AM:issa eivät vastaa mitään virallista tutkintoa, hahmot eivät voi yleensä suoraan siirtyä jatko-opiskeluiden jälkeen töihin AM:iin esimerkiksi opettajiksi tai parantajiksi. Opetusavustajan, puutarhurin, vahtimestarin, riistanvartijan tai muun vastaavan "vähemmän koulutusta" vaativan viran paikasta voidaan neuvotella tapauskohtaisesti.
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista