Toukokuu 2019

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2019

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2019


Tervehdys jäsenille

Lukuvuosi on kulunut kuin siivillä ja onkin aika aloittaa kevätlukukauden viimeinen kokonainen kuukausi! Oppilaille se tietää loppukokeita ja osalle oppilaista peräti tärkeitä V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeita, joten koululla liikkuessa on havaittavissa tiettyä stressaantunutta tunnelmaa. Osalle tietysti toukokuu tarkoittaa myös vain kesäloman lähestymistä! Oli miten oli, noin viiden viikon kuluttua kokeet ovat kaikilla ohi, oli niihin valmistautunut tai ei. Lukuvuoden lopun lähestyminen tuo loppukokeiden lisäksi mukanaan myös harvinaisen pitkän kuukausitiedotteen, joten... mennään asiaan.


Toukokuun chatroolipeli-ilta
Toukokuun peli-illassa AM:läiset on viety vihdoin sille kauan kinutulle luokkaretkelle! Peli-illassa pelataan retkeen liittyvää vierailua jästien huvipuistoon Thorpe Parkiin, joka sijaitsee Lontoon laitamilla. Peli pelataan chatissa keskiviikkona 29. toukokuuta 2019 klo 19 alkaen ja mukaan ovat tervetulleita niin oppilas- kuin henkilökuntahahmotkin. Tarkempi kuvaus peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Viisukatsomot
Kevään myötä saapuvat myös Euroviisut, joita on perinteisesti AM:issa seurattu kuin huispausta konsanaan. Niinpä järjestämme myös tänä vuonna chatissa AM:in oman viisukatsomon viisufinaaliksi eli lauantaiksi 18. toukokuuta 2019 klo 22 alkaen. Luvassa saattaa mahdollisesti olla jotain ekstraa, kuten esimerkiksi bingo, mutta luvassa on taatusti ainakin aina yhtä laadukas AM-chatin kommenttiraita, jota et halua missata! Chatista löytyy myös varmasti viisukatsomoseuraa, jos sitä ei IRL-elämän puolelta löydy! Huomaatkaa, että jokaisen tulee hoitaa viisukatsomonsa muonituspuoli kuitenkin itse. Semifinaaleita varten emme järjestä erikseen sen suurempia katsomoita, mutta chatista löytyy niidenkin aikana melko varmasti muita kisoja seuraavia (kuten allekirjoittanut). 1. semifinaali näytetään tiistaina 14. toukokuuta 2019 klo 22 ja 2. semifinaali torstaina 16. toukokuuta 2019 klo 22. Lisätietoa viisukatsomosta löytyy tiedotteesta.

Eurovaalivalvojaiset
Juuri vasta selvittiin eduskuntavaaleista, mutta toisia vaaleja vielä pukkaa, sillä sunnuntaina 26. toukokuuta 2019 pidetään europarlamenttivaalit, joilla siis valitaan Suomen edustajat Euroopan parlamenttiin. AM:in chatissa seurattiin viime kuussa eduskuntavaalien tuloslähetystä ja seuraamme tässä kuussa varmasti myös eurovaalien tuloslähetystä sunnuntaina, joten jos vaalivalvojaisseura kiinnostaa, suuntaa chattiin! Aikatauluja ei ole vielä julkaistu, mutta voisin kuvitella, että lähetys alkaa noin klo 20. Julkaisen tarkemman tiedotteen, kunhan tarkemmat kellonajat ovat tiedossa.

Kesäloma 2019
Kesäloma alkaa tänä vuonna virallisesti maanantaina 3. kesäkuuta 2019 ja päättyy sunnuntaina 1. syyskuuta 2019. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaalisti auki ja niissä saa pelata menneelle lukuvuodelle sijoittuvia pelejä. Lisäksi kesäloman aikana AM järjestää perinteisen kesäleirin, jolle sijoittuvia tapahtumia voi myös pelata kesän aikana. Ylläpidon kiireiden ja aiempien vuosien melko vähäiseksi jääneen kesäleiriosallistumisen vuoksi tämän vuoden kesäleiri on hieman pelkistetty versio vanhoista eli luvassa ei ole mitään erityisiä leiritehtäviä. Leiri kuitenkin tarjoaa puitteet roolipelaamiseen kesän aikana, joten siinä mielessä täyttää toivottavasti tarkoituksensa! Lisätietoa kesäleiristä julkaistaan (toivottavasti) tämän kuun aikana ja kesäleiri (toivottavasti) saadaan käyntiin melko pian kesäkuun alussa. Jos joku kokee intoa ja inspiraatiota osallistua jollakin tavalla kesäleirin toteuttamiseen, allekirjoittaneeseen voi ottaa yhteyttä.

Päättäjäisjuhlat
Lukuvuoden päättymiseen liittyy melko paljon aikaavieviä ja suuritöisiä hommia, joita emme ole valitettavasti pystyneet kevään aikana valmistelemaan ja joit aemme myöskään tule saamaan toukokuun aikana valmiiksi. Tästä johtuen kuluvan lukuvuoden päättäjäisjuhlat palkintojenjakoineen ja tupapokaaleineen siirtyvät luultavasti heinäkuuhun tai jopa elokuulle, riippuen hieman siitä, milloin allekirjoittaneen gradu valmistuu. :D Kaikki hommat tullaan siis kyllä hoitamaan, mutta voitte varautua henkisesti siihen, että ne tulevat olemaan myöhässä ja paljon.

Lukuvuoden 2018-2019 palkinnot
Päättäjäisjuhlien yhteydessä on ollut tapana jakaa myös liuta palkintoja ja niin tullaan tekemään tänä vuonnakin. Osa palkinoista on pelaajien äänestettävissä ja pyrimme saamaan äänestyksen tulille jo tämän kuun aikana, vaikka itse palkintojenjako jäisikin lähemmäs syksyä. Näin pääsemme toivottavasti äänestämään palkinnoista vielä, kun lukuvuoden tapahtumat ovat tuoreessa muistissa!

Kurssiarvostelujen ja tupapisteiden deadline
Tämän vuoden deadline opettajien kaikille kurssiarvosteluille ja tupapisteiden palkitsemiselle on sunnuntai 30. kesäkuuta 2019 keskiyöhön mennessä. Tämä tarkoittaa, että kaikilla on vielä ruhtinaallisesti aikaa opetuksen päättymisen jälkeenkin hoitaa pisteasiat kuntoon. Mikäli et kuitenkaan silti jostain syystä mitenkään pysty tähän aikatauluun, otathan yhteyttä Jesse Caineen (esim. yksityisviestillä tai sähköpostitse amtylypahka@gmail.com).

Roolipelipisteiden deadline
Vaikka päättäjäisjuhla palkintojenjakoineen jääkin luultavasti melko myöhäiseksi tänä vuonna, on lukuvuoden roolipelipisteiden deadline jo lukuvuoden virallisesti päättyessä sunnuntaina 2. kesäkuuta 2019. Tämä tarkoittaa, että viimeistään kyseisenä päivänä ilmoitetut chatpelit tai postatut foorumipeliviestit (tai muulla tavoin ansaitut pisteet) lasketaan lukuvuoden 2018-2019 pistesaldoon ja otetaan siten huomiooon tupapokaalin ja muiden lukuvuoden palkintojen jaossa. Kaikki sen jälkeen ansaitut roolipelipisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon.

Valmistuminen ja luokalleen jääminen
Seuraavalle luokalle (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistua) voivat siirtyä ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden kuluessa suorittaneet vähintään yhden kurssin hyväksytyllä arvosanalla TAI osoittaneet roolipeliaktiivisuutta ansaitsemalla vähintään yhden roolipelipisteen. (Roolipelipisteitä voi hankkia osallistumalla kuukausittaisiin chatpeli-iltoihin, ilmoittamalla pelaamiaan chatpelejä, roolipelaamalla foorumilla sekä osallistumalla roolipelihaasteisiin.) Roolipelilliset hahmot (eli kaikki muut paitsi päähahmosi) siirtyvät automaattisesti seuraavalle luokalle tai valmistuvat. Huomaa kuitenkin, että viime nykyisten aktiivisuussääntöjemme mukaisesti hahmolla tulisi olla pelannut ainakin kerran, jotta hän voi jatkaa syksyllä AM:issa. Julkaisemme myöhemmin kevään/kesän kuluessa tarkemmat ohjeet, mutta jos hahmosi on ollut pelaamattomana koko lukuvuoden, niin sinulla on ainakin vielä kesän ajan aikaa kerätä kasaan edes yksi peli. Tarkemmat ohjeet valmistumiseta ja luokalta pääsemisestä / luokalleen jäämisestä löytyvät lukuvuoden lopun infosta. Postaus sisältää listat valmistumassa olevista sekä luokalleen jäämässä olevista hahmoista sekä ohjeet siihen, miten valmistuvien tulisi toimia ja toisaalta, miten voi välttää hahmonsa luokalle jäämisen (tai jätättää hahmojen luokalleen, jos tahtookin niin). Listat ovat alustavia ja AM on kuitenkin vain leikkiä, joten jos et tahdo hahmosi jäävän luokalleen tai tahdotkin sen jäävän luokalleen, näistä on aina mahdollista neuvotella ottamalla yhteyttä. :)

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Toukokuussa luetaan ruokakirjoja! Tai ainakin kirjoita, joissa on ruokaa. Toukokuun erikoishaasteena on nimittäin kirja, jonka kannessa tai otsikossa on ruokaa. Reseptikirjankin lukeminen on täysin sallittua, mutta ruokaa löytyy monien muidenkin kirjojen kansista tai otsikoista. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista ja siellä voi pyytää myös kirjasuosituksia, jos vaikka pää lyö tyhjää. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2019 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Touko-kesäkuun roolipelihaaste
Touko-kesäkuussa roolipelihaasteen aiheena ovat treffit. Tekstin ei välttämättä tarvitse (mutta se voi!) sijoittua itse treffeille vaan kyseessä voi olla vaikkapa treffien muistelu tai niistä haaveilukin. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on kesäkuun loppuun eli tiistaihin 30. kesäkuuta 2019. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Caine "lomalla" kevään/kesän 2019
Allekirjoittanut työstää edelleen IRL-elämän puolella graduaan (ja työstää varmaan vielä kesä- ja heinäkuunkin) eli "lomailuni" AM-velvollisuuksista jatkuu. Keskityn siis enemmän graduuni ja vähemmän AM:iin, mikä taas tarkoittaa, että AM on nyt minun osaltani vähän hylyn hallussa kevään ja luultavasti myös kesän. Olen parhaani mukaan yrittänyt hoitaa jotain juoksevia hommia, mutta etenkin sähköposteihin ja vieraskirjaan vastailu on melko vähällä ja mitkään ei-kiireelliset projektit eivät juuri edisty. Yritän saada tämän kuun aikana opettajille ulos ohjeet lukuvuoden lopusta ja kurssiarvosteluiden tekemisestä ja muusta sellaisesta (ja oppilaillekin vastaavan infon), mutta itse palkintojenjako luultavasti siirtyy melko loppukesään. Jos en saa opettajille ohjeita normaaliin kurssiarvostelujen deadlineen mennessä (30. kesäkuuta 2019), siirtyy deadline tieytsti eteenpäin, joten ei tarvitse huolehtia siitä. Olen luultavasti vielä kesänkin vähän poissa kuvioista, joten kesäleiri toteutetaan tänä vuonna varsin kevennettynä versiona. Toivon mukaan minä ja AM palailemme ylläpitotöiden osalta normaaliin päiväjärjestykseen loppukesästä tai alkusyksystä.

Vuoden 2018 kirjahaasteen tulokset
Ovat edelleen tulossa joskus. Eivät kuulu tällä hetkellä kriittisimpiin AM-tehtäviin, mutta ovat kyllä siellä tehtävälistalla ja tulossa, kunhan aikaa ja motivaatiota löytyy.

Vuosikirjat 2016-2017 ja 2017-2018
Sama, vanha virsi edelleen vuosikirjojen kanssa: 2016-2017 vuosikirja on jo melkein koottu yhdessä Sebastianin kanssa, 2017-2018 myös melko hyvässä jamassa, mutta kummankin viimeistelyt ovat tällä hetkellä jäissä niin kauan kuin suurin osa ajastani (ja energiastani) kuluu IRL-elämässä gradun parissa. Vuosikirjan 2018-2019 kokoaminen toivottavasti sujuu vähän rivakammalla aikataululla ja se aloitetaan tämän kevään aikana ja siitä tulee minun sijaani vastaamaan Sebastian Madison, joten ehkä saamme sen jopa valmiiksi joskus ajallaan!


Uudet oppilaat

Warren Butterfly (Puuskupuh, 1. luokka)
Dorothy Drake (Korpinkynsi, 3. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Violetta Blackquill (kirjastonhoitaja)


Tapahtumat

01.05.2019 - Vappu
04.05.2019 - Uusikuu
08.05.2019 - Fasismin aatehistorian kurssin neljäs oppitunti ja Abigail Cheshiren (33) syntymäpäivä
11.05.2019 - Rohkelikko vs. Korpinkynsi huispausottelu ja Isla Dunnin (15) ja Timothy Moonstonen (14) syntymäpäivä
12.05.2019 - Äitienpäivä (Suomi)
14.05.2019 - Euroviisujen 1. semifinaali klo 22
16.05.2019 - Euroviisujen 2. semifinaali klo 22
18.05.2019 - Täysikuu ja Euroviisujen finaali klo 22
26.05.2019 - Europarlamenttivaalien vaalivalvojaiset klo 20
30.05.2019 - Helatorstai

Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista