Huhtikuu 2019

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Huhtikuu 2019

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Huhtikuu 2019


Tervehdys jäsenille

Huhtikuu eli vihdoin kevät! Tänä vuonna pääsiäinen osuu huhtikuulla ja sen myötä oppilaat saavatkin keskellä kuuta pari ylimääräistä vapaapäivää opiskelusta - tai ainakin ne, jotka eivät ole kovalla touhulla valmistautumassa V.I.P.- tai S.U.P.E.R.-kokeisiin. Linnut ovat palanneet takaisin pihamaille ja saattaapa siellä jopa jo vihertääkin.


Hauskaa aprillipäivää! Rehtorinvaalimme oli (onneksi) vain aprillipilaa eikä rehtori ole lähdössä minnekään eikä mitään vaalejakaan siten pidetä.
Rehtorivaali 2019
Kun Suomessa lähestytään eduskuntavaaleja, on AM:issa edessä rehtorivaalit. Tylypahka AM:in ylläpidossa koulun perustamisesta saakka mukana ollut Chino on päättänyt IRL-kiireiden vuoksi jättäytyä pois ylläpitotiimistä, mikä tarkoittaa myös hänen ylläpitohahmonsa rehtori Lawanda Chinon lähtemistä AM:ista. Niinpä hänen tilalleen pitääkin valita uusi rehtori. Käytännössä rehtorihahmo valitaan ylläpitotiimiin jäljelle jäävien aikuisikäisistä hahmoista eli toisin sanoen minun ja Sebastianin hahmoista. Koska meillä oli kuitenkin vaikeuksia valita uusi rehtori kahdestaan, päätimme suorittaa valinnan vaaleina, jossa jokainen AM:in jäsen saa äänestää mielestään parasta rehtoriehdokasta. Tarkemmat äänestysohjeet ja ehdokaslista löytyvät täältä ja äänestysaikaa on sunnuntaihin 7. huhtikuuta 2019. Valittu hahmo aloittaa rehtorinvirassa virallisesti syyskuussa 2019.

Taikaolentojenhoidon leiri
Leirinä toteuttava taikaolentojenhoidon kurssi alkaa 1. huhtikuuta 2019 klo 19-21 chatissa. Kurssia pidetään intensiivikurssina, jossa huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana chatissa roolipelataan leiriä kolmena päivänä viikossa. Kaikki oppilaat luokka-asteeseen katsomatta ovat tervetulleita kurssille. Lisätietoa kurssista löytyy kurssisivulta.

Huhtikuun chatroolipeli-ilta
Huhtikuun chatpeli-illassa harjoitellaan toimimista hätätilanteessa poistumisharjoituksen avulla. Äänestys pelin ajankohdasta ilmestyy foorumi roolipelisuunnittelualueelle lähipäivinä.

Huhtikuun erikoiskirjahaaste
Huhtikuun erikoiskirjahaasteessa tarkoituksena on perehtyä niinkutsuttuun nordic noir -kirjallisuuteen. Kyseessä on rikoskirjallisuuden alalaji, jossa kirjan tapahtumat sijoittuvat yleensä pohjoismaihin ja ne kuvataan poliisinäkökulmasta. Lajityyppiin kuuluvaa kirjallisuutta ovat kirjoittaneet esimerkiksi Reijo Mäki, Jo Nesbø, Stieg Larsson ja Henning Mankell, mutta toki myös monet muut. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista ja siellä voi pyytää myös kirjasuosituksia, jos vaikka pää lyö tyhjää. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2019 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Maalis-huhtikuun roolipelihaaste
Maalis-huhtikuun roolipelihaaste jatkuu vielä tässä kuussa ja edelleen haasteessa kirjoitetaan hahmon nimestä tarina: toisin sanoen tarinan kappaleet alkavat siis hahmon nimen (tai nimien) kirjaimilla. Muuten tarinan aihe on vapaa (kunhan se liittyy hahmoosi). Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on huhtikuun loppuun eli tiistaihin 30. huhtikuuta 2019. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Caine "lomalla" kevään 2019
Allekirjoittanut jatkaa edelleen "lomailuun" IRL-elämän velvollisuuksien (eli gradun) parissa. Tämä tarkoittaa, että keskityn enemmän graduuni ja vähän vähemmän AM:iin. Vietän suurimman osan hereilläoloajastani laboratoriossa gradun parissa ja niinä päivinä kun jostain liikenee pari tuntia vapaa-aikaakin, en yleensä jaksa tai halua käyttää niitä AM:in ylläpitotehtäviin. Yritän parhaani mukaan pitää AM:in olennaisimmat (ja helpoimmat ja nopeimmat) jutut pyörimässä, mutta esimerkiksi sähköposteihin (kuten hakemuksiin) ja vieraskirjaan vastailu valitettavasti kestää luultavasti tavallista pidempään puhumattakaan kaikista ei-kiireellisistä projekteista (kuten esim. vuosikirjoista). Pahoittelen häiriötä ja toivon, että ymmärrätte. Toivon mukaan AM:issa palaillaan ylläpidon osalta tavalliseen päiväjärjestykseen taas loppukesästä/syksyllä.

Vuoden 2018 kirjahaasteen tulokset
Ovat edelleen tulossa joskus. Eivät kuulu tällä hetkellä kriittisimpiin AM-tehtäviin, mutta ovat kyllä siellä tehtävälistalla ja tulossa, kunhan aikaa ja motivaatiota löytyy.

Vuosikirjat 2016-2017 ja 2017-2018
Sama, vanha virsi edelleen vuosikirjojen kanssa: 2016-2017 vuosikirja on jo melkein koottu yhdessä Sebastianin kanssa, 2017-2018 myös melko hyvässä jamassa, mutta kummankin viimeistelyt ovat tällä hetkellä jäissä niin kauan kuin suurin osa ajastani (ja energiastani) kuluu IRL-elämässä gradun parissa. Vuosikirjan 2018-2019 kokoaminen toivottavasti sujuu vähän rivakammalla aikataululla ja se aloitetaan tämän kevään aikana ja siitä tulee minun sijaani vastaamaan Sebastian Madison, joten ehkä saamme sen jopa valmiiksi joskus ajallaan!


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.04.2019 - Taikaolentojenhoidon leiri alkaa klo 19 ja Numerologian perusteiden loppukoe julkaistaan ja Mona Ashfordin (19) syntymäpäivä
05.04.2019 - Uusikuu
07.04.2019 - Jillian Fieldsin (16) syntymäpäivä
08.04.2019 - Fasismin aatehistorian kurssin neljäs oppitunti julkaistaan
12.04.2019 - Tristan Grimesin (15) syntymäpäivä
17.04.2019 - Jim Fortin (19) syntymäpäivä
19.04.2019 - Pitkäperjantai ja täysikuu
20.04.2019 - Chloe Strongbow'n (20) ja Leigh Bluen (28) syntymäpäivä
21.04.2019 - Ensimmäinen pääsiäispäivä
22.04.2019 - Toinen pääsiäispäivä
24.04.2019 - Nagi Blackthornin (20) syntymäpäivä
27.04.2019 - Puuskupuh vs. Luihuinen huispausottelu
30.04.2019 - Vappuaatto

Huhtikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista