Marraskuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Marraskuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Marraskuu 2018


Tervehdys jäsenille

Kurpitsajuhlallisuuksista on selvitty ja kuljetaan hyvää vauhtia joulua kohti. Toisille tämä tarkoitaa ehkä vuoden pimeintä aikaa kun taas toisille joulunodotusaika saattaakin olla vuoden parasta aikaa. Joka tapauksessa jokainen joutuu samalla tavalla elämään talvikuukaudet, joten mikseipä ottaisi niistä iloa irti käpertymällä vaikkapa viltin alle kaakaokupin kanssa tai suuntaamalla kaiken energiansa jouluvalmisteluihin. Tylypahka AM:issa marraskuu on melko hiljaista aikaa, kun ilma (niin ulkona kuin linnan sisälläkin) kylmenee, mutta lunta joudutaan usein vielä odottelemaan. Synkkää marraskuuta piristämään saapuvat tänä vuonna kuitenkin in-game-chatit, joista voitte lukea lisää alta!


Marraskuun chatroolipeli-ilta
Marraskuun chatpeli-illassa oppilaat pääsevät askartelemaan joululahjoja vähävaraisille perheille. On ehkä vaikea sanoa, päätyvätkö lahjat lopulta vähävaraisille perheille vai eräälle vähävaraiselle taikakoululle, mutta pelin ajankohdasta voi äänestää täällä tiistaihin 6. marraskuuta 2018 saakka. Pelin ajankohta julkistetaan äänestyksen päätyttyä.

In-game-chatit (kokeilu)
Marraskuussa AM:läiset pääsevät testaamaan vanhoja kunnon in-game-chatteja, jotka monille saattavat ehkä olla tuttuja muista roolipelipaikoista tai joistakin edesmenneistä virtuaalikouluista. Ideana siis on, että in-game-chat on lähtökohtaisesti aina in-game ja offaaminen pyritään pitämään vain välittömästi peliin liittyvissä asioissa. AM:in päächatkanava #amtylypahka jää kuitenkin tietenkin normaalisti auki kaikenlaiselle off-game-keskustelullekin. In-game-chattien lokit tallentuvat automaattisesti ja pelit pisteytetään niiden perusteella ilman, että niistä tarvitsee tehdä erikseen chatpeli-ilmoituksia. In-game-chatteja tulee olemaan kaksi: toinen sijoittuu yhteiseen oleskeluhuoneeseen ja toinen puolestaan opettajainhuoneeseen (vain henkilökuntahahmoille) ja ne julkistetaan virallisesti perjantaina 2. marraskuuta 2018. Chatit ovat kokeiluluontoisesti käytössä noin kuukauden ajan, jonka jälkeen mietimme niiden jatkoa pelaajien palautteen sekä chattien käyttöasteen perusteella. Kaikkien in-game-chatteja käyttävien tulee lukea tämä info, jonka voi nyt siis kätevästi lukea jo päivän ennen chattien virallista julkaisua!

Huispauskapteenien haku 2018-2019
Huispauskapteenien paikat ovat nyt haussa kaikissa neljässä tupajoukkueessa ja paikkoja voi hakea näiden ohjeiden mukaisesti laittamalla yksityisviestiä Jesse Cainelle. Kapteenin paikkaa voivat hakea hahmot, jotka ovat huispausjoukkueensa jäseniä ja vähintään 5. luokalla, mutta korkeintaan 7. luokalla. Hakuaikaa on sunnuntaihin 11. marraskuuta 2018, minkä jälkeen käymme läpi hakemukset ja valitsemme kapteenit. Jos kapteeninpaikkoja jää tämän jälkeen vielä vapaaksi, haku on voimassa, kunnes kaikilla joukkueilla on kapteenit.

Huispausottelut lukuvuonna 2018-2019
Lukuvuoden ensimmäiset huispausottelut pelataan tässä kuussa, kun ensin lauantaina 10. marraskuuta 2018 Rohkelikko ja Luihuinen kohtaavat huispauskentällä ja lauantaina 24. marraskuuta 2018 toisistaan mittaa ottavat puolestaan Puuskupuh ja Korpinkynsi. Otteluiden tulokset arvotaan näiden sääntöjen mukaisesti ja tulokset pyritään julkaisemaan kyseisinä päivinä. Tämän jälkeen joukkueiden pelaajilla on muutama viikko aikaa halutessaan kommentoida sitä, miten ottelu heidän hahmojensa kannalta meni.

Puuttuvat hahmoesittelyt
Puuttuvien hahmoesittelyiden osalta aikaraja tuli täyteen lokakuun lopussa, joten tästä lähtien ilman esittelyä olevat hahmot pysyvät jäsenlistalla pelkän tuurin varassa. Jos ja kun meillä jossain kohtaa on aikaa, ilman hahmoesittelyä olevat hahmot poistetaan. Uusilla liittyjillä on kuitenkin aina 2 kuukautta hahmohakemuksen hyväksymisestä aikaa postata hahmoesittelynsä.

Marraskuun erikoiskirjahaaste
Marraskuun kirjahaasteessa luetaan taas suositeltuja kirjoja - tällä kertaa jonkun sukulaisen suosittelemaa kirjaa. Sanotaan, että ystävät ovat perhe, jonka voi valita ja suku taas... perhe, jota ei voi valita. Joka tapauksessa tällä kertaa on aika pyytää siis kirjasuositusta joltakin perheenjäseneltä tai sukulaiselta. Kenties yllätyt vielä positiivisesti! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä.

Marras-joulukuun roolipelihaaste
Marras- ja joulukuussa AM-hahmot pääsevät kirjoittamaan toiveistaan ja kenellepä muullekaan kuin itse joulupukille! Marras-joulukuun roolipelihaasteen teemana on nimittäin kirje joulupukille. Kirje voi olla toivomuslista tai muu kirje, jonka hahmo saattaisi oikeasti lähettää joulupukille tai sitten sellainen, jonka hahmo voisi kirjoittaa, jos kirjoittaisi joulupukille. Haasteen avulla voit miettiä, millaisia hahmoja hahmosi ehkä juuri nyt toivoisi. Ne voivat olla tavaroita tai sitten vaikka aineettomampiakin asioita. Tarkemmat ohjeet haasteen suorittamisesta löytyvät täältä. Haasteen voi suorittaa niin monella hahmollaan kuin tahtoo ja osallistumisaikaa on joulukuun ja samalla koko vuoden loppuun eli maanantaihin 31. joulukuuta 2018.

Vuosikirjat 2016-2017 ja 2017-2018
Valitettavasti vanhojen vuosikirjojen viimeistely on edelleenkin kesken johtuen siitä, että allekirjoittaneen vapaa-aika kävi kokopäivätyön myötä radikaalisti vähiin ja AM:issa on (valitettavasti) monia kiireellisempiäkin asioita kuin ikivanhat vuosikirjat. Emme kuitenkaan ole luopuneet vielä toivosta näiden kanssa, koska suuri osa pohjatyöstä on sentään jo tehty, ja Sebastian Madison on luvannut auttaa niiden kanssa joululomalla, joten ehkäpä sitten viimeistään silloin saamme nämä julkaisukuntoon. Kumpaankaan vuosikirjaan ei oteta enää vastaan uutta materiaalia. Lukuvuoden 2018-2019 vuosikirjan kokoaminen alkaa keväällä ja siitä ilmoitetaan joululoman jälkeen erikseen.


Uudet oppilaat

Dijienna da Capota (Korpinkynsi, 4. luokka)
Melissa Larsson (Korpinkynsi, 2. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.11.2018 - Numerologian kurssin toinen oppitunti julkaistaan
03.11.2018 - Pyhäinpäivä
04.11.2018 - Kielikylpychat (englanti) chatissa klo 19-21
06.11.2018 - Esmercan Castillon syntymäpäivä (39 vuotta)
07.11.2018 - Uusikuu
10.11.2018 - Rohkelikko vs. Luihuinen -huispausottelu
11.11.2018 - Isänpäivä
23.11.2018 - Täysikuu
24.11.2018 - Puuskupuh vs. Korpinkynsi -huispausottelu
30.11.2018 - Lucas Mac Fhionnlaigh'n syntymäpäivä (19 vuotta)


Marraskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista