Syyskuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Syyskuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Syyskuu 2018


Tervehdys jäsenille

Syyskuun alku tarkoittaa hyvästien jättämistä kesälle ja uuden kouluvuoden tervehtimistä. Tämä pimentyvä vuodenaika kynttilöineen, lämpimine juomineen ja kauniiksi värjäytyvine lehtineen on monien suosikki, mutta myös loskineen monien inhokki. Joka tapauksessa kaikkien meidän on elettävä se, joten ei muuta kuin tassua toisen eteen. Tylypahka AM:issa oppilaat saapuvat in-game Tylypahkaan sunnuntaina 2. syyskuuta 2018, jolloin myös vietetään alkajaisjuhlaa ja uudet ekaluokkalaiset lajitellaan uusiin tupiinsa. Virallisesti AM:issa lukukausi opetuksineen alkaa maanantaina 3. syyskuuta 2018. Lukuvuoden alkaminen tuo taas AM:iinkin vähän uudenlaista elämää kesän jäljitä, joten tässä infopläjäyksenne AM:in syksyyn.

Lukuvuoden 2018-2019 alkaminen
Uusi lukuvuosi alkaa virallisesti maanantaina 3. syyskuuta 2018 ja tästä eteenpäin opettajat voivat siis taas pitää normaalisti oppituntejaan. Käytännössä eri kurssien alkaminen riippuu kuitenkin paljon opettajasta ja tiedotamme niistä heti, kun opettajat niistä ilmoittavat. Näillä näkymin useimmat kurssit alkavat vasta vähän myöhemmin syys- ja lokakuussa. Kunhan saamme opettajilta tietoa tulevista kursseista, lisäämme niitä kurssisivulle ja lukujärjestykseen. Pyrimme tiedottamaan uusista kursseista aina myös koulun etusivun päivityksissaä ja suosittelemme opettajia perustamaan kurssillen oman topiikin foorumin Opiskelu-alueelle, jotta oppilaat voivat löytää sieltä helposti tietoa kurssista.

Alkajaispidot [chatissa]
Alkajaispitoja roolipelaan perinteiseen tapaan chatissa keskiviikkona 12. syyskuuta 2018 klo 19 alkaen. In-game alkajaispidot sijoittuvat sunnuntai-illalle 2. syyskuuta 2018. Koska ehdimme pitää viime lukuvuoden päättäjäiset vasta aivan hiljattan, alkajaispitojen ohjelma on tällä kertaa ehkä hieman supistettu. Joka tapauksessa luvassa on ainakin uusien ekaluokkalaisten lajittelu sekä ehkäpä pari puheenvuoroa. Jos jonkun ohjelman järjestäminen itse kiinnostaa, kannattaa lukaista ohjeet täältä ja ilmoittautua mahdollisimman pian! Juhlaan osallistuminen on vapaaehtoista.

Huispaus lukuvuonna 2018-2019[chatissa]
Viime lukuvuonna ilmoittautumisinnokkuus huispausjoukkueisiin ei ollut mitenkään erityisen suurta, joten tänäkään vuonna emme pääse oikein oikeasti pelaamaan huispausotteluita. Jatkamme siis vanhaa pelityyliä, jossa otteluiden tulokset arvotaan noppia heittelemällä. Tänä vuonna arvontatapaa on muutettu sen verran, että siinä otetaan huomioon, että siepin nappaamisen nopeudesta riippuen jotkut ottelut saattavat kestää erittäin vähän aikaa ja jotkut taas erittäin pitkään. Ottelun kesto taas luonnollisesti vaikuttaa siihen, miten paljon sen aikana ehditään tehdä maaleja. Tämän muutoksen myötä on entistä enemmän mahdollista, että etenkin pitkän ottelun voi voittaa myös sieppiä nappaamatta. Lisää uusista säännöistä voi lukea täältä. Huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa joukkueiden vanhoille jäsenille maanantaina 3. syyskuuta 2018 ja uusille maanantaina 17. syyskuuta 2018. Joukkueiden vanhojen jäsenten tulee varmistaa paikkansa joukkueessa ennen uusien ilmoittautumisen alkamista tai muuten paikka voidaan antaa jollekin toiselle hahmolle. Ilmoittautuminen tulee tapahtumaan foorumill samaan tapaan kuin aiemminkin.

Syyskuun chatroolipeli-ilta
Syyskuun chatroolipeli-illassa hahmot pääsevät pelaamaan kaikkien niin kovasti rakastamia tutustumisleikkejä koulun pihamaalla. Kuinka mukavaa! Peli pelataan keskiviikkona 26. syyskuuta 2018 klo 19 alkaen chatissa.

Lukuvuodelle 2018-2019 ilmoittautuminen
Kaikkien jäsenten, jotka tahtovat jatkaa pelaamista AM:issa, tulee ilmoittaa jatkavat hahmonsa uudelle lukuvuodelle viimeistään sunnuntaina 16. syyskuuta 2018. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumistopiikissa tai sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Ilmoittauduitpa kummalla tavalla tahansa, muista ilmoittautuessasi luetella kaikki hahmosi (etu- ja sukunimet!), joiden tahdot Tylypahka AM:issa tällä lukuvuodella jatkavan. Hahmot, joita ei ilmoiteta jatkaviksi määräaikaan mennessä, poistetaan jäsenlistalta ilman erillistä ilmoitusta. Ilmoittautuminen koskee kaikkia hahmoja, jotka on hyväksytty jäseneksi viimeistään 7. elokuuta 2018. Tätä myöhemmin liittyneetkin voivat halutessaan ilmoittautua, mutta ei tarvitse. Tämän ilmoittautumisen lisäksi kaikkien opettajien tulee ilmoittaa vähintään yksi kurssi kurssi-ilmoituksiin viimeistään sunnuntaina 30. syyskuuta 2018 tai vaihtoehtoisesti ottaa yhteyttä Jesse Caineen (yksityisviesti tai sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com) ja ilmoittaa kurssi-ilmoituksen myöhästymisestä. Opettajat, jotka eivät tee kurssi-ilmoitustaan ennen aikarajan umpeutumista eivätkä muutenkaan anna kuulua itsestään, poistetaan jäsenlistalta ja heidän paikkansa saatetaan antaa jollekin toiselle.

Foorumin siistiminen
Kuten tavallisesti syksyisin, siivoamme myös tänä syksynä hieman foorumia vanhentuneista topiikeista. Vanhentuneita viestiketjuja ei poisteta vaan ne siirretään arkistoihin. Vanhat roolipelit siirretään roolipeliarkistoon ja muut ketjut puolestaan tavalliseen arkistoon. Roolipeleistä arkistoidaan loppuun pelatut pelit sekä sellaiset keskeneräiset pelit, joihin ei ole pelattu yli kolmeen kuukauteen tai joihin osallistuneita pelaajia on eronnut niin, ettei pelejä voida jatkaa loppuun. Muilta alueilta arkistoidaan sellaiset topiikit, jotka eivät ole enää ajankohtaisia tai joihin ei ole kirjoitettu enää pitkään aikaan. Lisätietoa siivouksesta löytyy tästä tiedotteesta ja jos siivouksessa satutaan arkistoimaan jokin keskenräinen roolipeli minkä tahdottekin jatkaa vielä loppuun, voi peliä pyytää avattavaksi näiden ohjeiden mukaisesti.

Aktiivisuuden tarkistus 2017-2018
Viime vuonna voimaan tulivat kokeiluun uudet aktiivisuussäännöt ja tänä syksynä pääsimmekin ensimmäistä kertaa sitten tarkistamaan niiden täyttymistä. Aktiivisuussääntöjen mukaan jokaisesta hahmosta tulee postata hahmoesittely 2 kk sisällä hahmon hyväksymisestä ja lisäksi jokaisella hahmolla tulee pelata vähintään yhden (1) kerran lukuvuoden aikana. Hahmot, jotka eivät täytä näitä ehtoja, voidaan poistaa jäsenlistalta ilman erillistä ilmoitusta. Hahmot, jotka eivät ole viime lukuvuoden aikana täyttäneet tätä ehtoa tai joilta puuttuu edelleen esittely on listattu tänne ja pelaajille on tarjottu tilaisuus "pelastaa" hahmonsa vielä tämän syksyn aikana. Jos hahmolta puuttuu hahmoesittely, se tulee postata viimeistään 31. lokakuuta 2018 ja/tai jos hahmo on ollut pelaamattomana koko viime lukuvuoden ajan, tulee sillä pelata jotakin viimeistään 31. joulukuuta 2018. Mikäli epäilet, että jokin hahmosi ei ehkä ole täyttänyt aiemmin mainittuja ehtoja, kannattaa käydä vilkaisemmasta aiemmasta topiikista, löytyykö hahmosi listasta. Samat aktiivisuussäännöt tulevat olemaan voimassa myös tänä lukuvuonna. Jos tiedät, ettet syystä tai toisesta pysty todennäköisesti näitä ehtoja täyttämään, mutta tahdot kuitenkin pitää hahmosi edelleen jäsenenä AM:issa, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja ilmoittaa pidemmästä poissaolosta.

Muita uudistuksia
Loppukesästä on tullut muutamia muitakin uudistutuksia ja tässä syksyn alussakin on vielä luvassa jotakin uutta. Entinen Yliopisto-alue, joka oli tarkoitettu AM:ista valmistuneiden hahmojen jatko-opiskeluiden pelaamiseen on nyt muutettu "Muuksi taikamaailmaksi" ja siellä voi pelata myös sellaisia hahmoja, jotka eivät valmistumisensa jälkeen menekään yliopistoon vaan tekevät jotakin muuta. Alue on tarkoitettu siis seitsemänneltä luokalta valmistuneille hahmolle (ja mahdollisesti koulunsa keskeyttäneille ja henkilökuntahahmoille) ja lisätietoa siitä löytyy tästä infosta.. Lisäksi saimme vihdoin virallisesti julkaistua uudet erikoishahmoja koskevat säännöt. Jatkossa kaikenlaiset erikoishahmot ja erikoiskyvyt hyväksytään siis tapauskohtaisesti ja nyt nämä ohjeistukset löytyvät myös liittymisohjeiden yhteydestä. Tarkoituksena on pitää tällaiset Potter-maailmassa harvinaiset ominaisuudet oikeasti harvinaisina ja ettei esimerkiksi AM:issa pyörisi kymmentä ihmissutta tai animaagia. Tästä syystä näitä ominaisuuksia ei voi myöskään ilman lupaa liittymisen jälkeen lisätä hahmolleen vaan niistä tulee keskustella ensin ylläpidon kanssa. Myös NPC-hahmot eli ei-pelaajahahmot saivat vihdoin loppukesästä virallisen ohjeistuksen esimerkiksi esittelyn tekemiseen. NPC-hahmot ovat hahmoja, joita kukaan ei varsinaisesti pelaa, mutta jotka esiintyvät peleissä toisinaan jonkin pienen toiminnan tai muun maininnan kautta. Jos jotakin NPC-hahmoa käytetään enemmän tai vähemmän säännöllisesti tai hahmo on muuten sellainen, että muiden pelaajien olisi hyvä tietää sen olemassaolosta, suosittelemme vahvasti tekemään hahmosta ilmoituksen NPC-hahmotopiikkiin. Esittelyyn riittää hahmon nimi, ikä, tupa/asema ja lauseen tai parin kuvaus siitä, kuka hän on, mutta pidemmätkin esittelyt ovat sallittu. Yleisimmät NPC-hahmot AM:issa ovat muita oppilaita tai koulun henkilökuntaa (huomaa kuitenkin, että jos esim. taikaliemillä on jo opettaja pelaajahahmona, et voi keksiä NPC-liemiopettajaa). Erikoisempiin NPC-hahmoihin (esim. oppilashahmon oma kotitonttu, jonka tämä ottaa mukaan Tylypahkaan) tulee kysyä ensin lupa ylläpidolta/moderaattoreilta. Lisäksi haemme nyt syksyn tullen uusia avustajia ylläpitoon, joten jos AM:in ylläpitoon osallistuminen on koskaan kiinnostanut, kannattaa info lukaista läpi ja mahdollisesti ilmoittautua mukaan! Koska AM ei kerää pelaajilta mitään maksua ja toimintamme on kaikille jäsenille ilmaista, on ylläpitohommakin täysin vapaaehtoisuuteen perustuvaa eli valitettavasti ylläpitohommista ei makseta minkäänlaista palkkaa. Ja näiden lisäksi syksymmällä on vielä luvassa pari muuta uudistusta, joista toinen liittyy kerhotoimintaan (vihdoin!) ja toinen on yllätys. :D

Todistukset
Lukuvuoden 2017-2018 päättötodistukset ovat melkein valmiina ja ne tullaan lähettämään syksyn infoviestin saattelemana lähipäivien aikana sähköpostiste kaikille jäsenille. Todistus sisältää tiedon hahmon lukuvuoden aikana käymistä kursseista ja niistä saamista arvosanoista sekä siitä, voiko hahmo siirtyä seuraavalle luokka-asteelle vai jääkö tämä luokalleen. Huomatkaa, että todistuksia on lähetettävänä miltei 100 kappaletta ja ne täytyy lähettää yksi kerrallaan eli kaikkien todistusten lähtemisessä saattaa kestää jopa useampi tunti. Ei kannata siis huolestua, jos joku muu sai jo todistuksensa, mutta sinä et ennen kuin olemme virallisesti ilmoittaneet, että kaikkien todistusten pitäisi olla lähtenyt matkaan.

Hahmojen valmistuminen / seuraavalle luokalle siirtyminen
Jos hahmosi jäi luokalleen, mutta tahtoisit sen mieluummin siirtyvän seuraavalle luokalle (tai jos hahmosi pääsi luokaltaan, mutta haluaisitkin sen kertaavan luokkansa), voit laittaa sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com tai yksityisviestiä Jesse Cainelle, niin asia saadaan varmasti järjestymään. Valmistuneet hahmot voivat siirtyä kokonaan pois AM:ista tai heidän pelaamistaan voi jatkaa AM:in jatkoluokilla tai Muu taikamaailma -alueella. Tarkempia ohjeita näihin löytyy tästä tiedotteesta. Jos valmistunut hahmo oli päähahmosi etkä aio jatkaa sillä jatkoluokille, ilmoitathan mahdollisimman pian sähköpostitse (amtylypahka@gmail.com) tai yksityisviestillä (Jesse Caine), kenestä haluat seuraavan päähahmosi! Jos emme saa ilmoitusta ajoissa, valitsemme itse jonkin muista hahmoista tai mikäli valmistunut hahmo oli ainoa hahmosi etkä tee uutta hahmoa, katsotaan sinut eronneeksi.

Syyskuun erikoiskirjahaaste
Syyskun erikoiskirjahaasteessa luetaan kirjoja eri kielillä tai murteilla! Tarkoitus on lukea kirja, joka on kirjoitettu jollakin sinulle vieraalla kielellä tai murteella. Kielen saa valita vapaasti, mutta jos osaat useampia kieliä, suosittelemme tietysti sopivan haasteen saavuttamiseksi valitsemaan jonkin sellaisen kielen, jolla sinun tulee luettua harvemmin. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä.

Syys-lokakuun roolipelihaaste
Syys-lokakuun roolipelihaasteessa on teemana pelko. Voit osallistua kirjoittamalla tekstin, jossa pelko on jollakin tapaa aiheena. Haasteeseen voi osallistua esimerkiksi yksinpelillä tai tarinalla tai vaikkapa päiväkirjamerkinnällä. Tyyli on vapaa! Haasteen avulla voit pohtia, mitä hahmosi pelkää, mistä se on alkanut tai vaikkapa miten hahmo on voittanut pelkonsa. Tarkemmat ohjeet haasteen suorittamisesta ja pelin raportoimisesta löytyvät täältä. Haasteen voi suorittaa niin monella hahmollaan kuin tahtoo ja osallistumisaikaa on lokakuun loppuun eli keskiviikkoon 31. lokakuuta 2018.

Vuosikirjat 2016-2017 ja 2017-2018
Voin ilokseni ilmoittaa, että olemme jopa edenneet molempien vuosikirjojen saralla kesän aikana! Molemmat vuosikirjat pyritään saada julkaistua vielä tämän syksyn aikana. Ensimmäiseksi julkaistaan luultavasti tuoreemman eli lukuvuoden 2017-2018 vuosikirja ja sen jälkeen vanhempi. Mikäli lukuvuoden 2017-2018 vuosikirjaan haluaa vielä saada hahmoesittelynsä, niin nyt alkavat olla viimeiset hetket siihen! Lyhyen esittelyn voi tehdä edellisen lukuvuoden ohjeistuksen mukaisesti ja se tulee lähettää viimeistään torstaina 20. syyskuuta 2018 sähköpostitse (amtylypahka@gmail.com) tai yksityisviestillä (Jesse Caine). Ensimmäisestä hahmoesittelystä saa 15 tupapistettä ja kaikista seuraavista 5 tupapisteetä per hahmo.


Uudet oppilaat

Xylethia Quaqraine (Luihuinen, 4. luokka)
Velia Rosa (Korpinkynsi, 5. luokka)
Susie Fortune (Puuskupuh, 4. luokka)
Esmeralda Candley (Korpinkynsi, 5. luokka)
Elliot Candley (Korpinkynsi, 1. luokka)
Hayato Yamaguchi (Korpinkynsi, 6. luokka)
Scarlett Robinson (Rohkelikko, 1. luokka)
Claudia Ignis (Luihuinen, 6. luokka)
Nathaniel Beaumanoir (Puuskupuh, 3. luokka)
Diane Rowe (Rohkelikko, 2. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Daniel Crimson (loitsujen professori)


Tapahtumat

02.09.2018 - Alkajaispidot (in-game)
03.09.2018 - Lukuvuosi 2018-2019 alkaa
04.09.2018 - Oliver Wembleyn syntymäpäivä (15 vuotta)
09.09.2018 - Uusikuu
12.09.2018 - Alkajaispidot (chatissa klo 19)
25.09.2018 - Täysikuu
26.09.2018 - Syyskuun chatpeli-ilta (chatissa klo 19)
29.09.2018 - Harold Bensonin syntymäpäivä (18 vuotta)


Syyskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista